Eten uit de zee bij ‘t Crabbetje

Bij Koningsnacht denk je niet snel aan uiteten gaan. Wat mij betreft is er altijd een goede reden om ergens lekker te eten. Dus ook op de avond voor Koningsdag. Bijvoorbeeld ook omdat mijn betere wederhelft jarig is. We hebben gegeten bij ‘t Crabbetje in Leiden. Wat mij betreft een verborgen culinaire schat in het Leidse: je moet er echt naar op zoek of er toevallig langslopen, maar het ligt niet echt op de route. En zelfs als je voor de deur staat, denk je niet ‘hier gaat het gebeuren’. Maar niets is minder waar! Het was een eetfestijn.

De vriendelijke ontvangst gaf je meteen een welkom gevoel. Het interieur is zonder franje en planten en schilderingen doen je denken dat je op het strand zit. We lieten een fles Rueda (wit) opentrekken (heerlijk) en werden getrakteerd op een amuse van zalmmousse (aardig). Daarna kwam het voorgerecht en dat was zalig: bitterbal van krab, makreel met biet, appel en gamba, mosterdsoepje en tonijn met wakame. Een traktatie! Het tussengerecht had nog mooier kunnen zijn als de coquille op courgette en zalm met kurkumamousse warm waren geweest. De gestoomde oester in kreeftensaus met prei was wel heet en goddelijk.

Het hoofdgerecht (op huid gebakken dorade en kabeljauw met tomaten bieslooksaus en zoeteaardappelcreme) was weer top! De keuze voor zoet of kaas na was weer een makkie: kaas en dat was prima: een blauwgeaderde Deense kaas was ‘t lekkerst. Een portproeverij (Ruby, LBV en 10 jaar oude) erbij waren in toenemende mate overheerlijk.

Als je van vis houdt en van echt goed eten dan moet je echt de verborgen schat in de St. Aagtenstraat in Leiden ontdekken. Je zult niet teleurgesteld raken, sterker nog: je wilt snel weer terug!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *