Culinair avontuur bij La Diva

Afgelopen zaterdag zaten we bij La Diva in Leiden. Al tijdje ervoor gereserveerd, kinderen uit logeren. We hadden die hele dag op het water gevaren met ons bootje dus een beetje gaar was ik wel. Beetje verbrand terug en even in de tuin met een biertje alvast kijken naar de website van La Diva. Dat vind ik altijd genieten om te bekijken wat ze hebben, hoe de kaart eruit ziet, of ze mooie foto’s hebben. Het was alweer even geleden dat ik er had gegeten. Ik kon me nog wel herinneren dat met name de wijn er geweldig was en er dagvers en zonder kaart gewerkt werd. Dat concept is het nog steeds. Wel staan er sindsdien een andere chef en gastvrouw op de vloer. Dus ik ben hartstikke benieuwd!

Het was allesbehalve een teleurstelling! Het was zelfs heerlijk. Een mooie lenteavond, de deur stond open en de zaak zat vol. We begonnen met een amuse van een marshmallow van gin-tonic met komkommer en basilicum. Erg lekker. En geen bubbels om af te trappen maar een koude witte Rueda uit Spanje: lekker droog. Toen een glas Sancerre die heel goed ging met de gazpacho (koude soep) van avocado, tuinerwtjes met Noordzee krab en granaatappelpitjes en tomaatjes. Veelbelovende eerste gang! Vervolgens een tussengerecht van witte asperges met katenspek, kaviaar, een zacht kwarteleitje en een echt heerlijke Hollandaise saus. Je hoort t vaak dat sauzen worden onderschat en men zich er bij de bereiding makkelijk vanaf maakt, maar bij deze was dat allerminst t geval: top gedaan. Als hoofdgerecht kregen we een lamsschouder met een mousse van paprika, een filodeeg met peccorino, aardappelschuim en een ravioli met ratatouille erin. Lekker maar niet het hoogtepunt moet ik eerlijk zeggen. Wel de rode wijn erbij, dat was fijne een Italiaanse Dolcetto d’Alba.

Daarna werd het weer erg goed: een mooie plank met verschillende kazen afgesloten met een Nederlandse blauwgeaderde geitenkaas: goddelijk, helemaal met de mangochutney met pepertje erbij! Qua drank was de geserveerde dessertwijn een toppertje: zoet maar niet te met cognacsmaak (Pineau des Charantes) … wauw! Hoop dat ik die ergens op de kop kan tikken. En als laatste een zoet dessert van rabarberijs, rabarbermousse, filodeegkrokantje met zout en aardbeien. Yummie. Ook hierbij een supergoed combinerende zoete lichtbruisende Italiaan (Grappoli Rossi). Normaal niet zo gek op, sinds ik tijdens mn middelbare schooltijd op de Romereis te veel Lambrusco had gedronken. Maar deze was heerlijk.

Eigenlijk kon ik niet meer maar omdat ik wilde weten wat ik bij de koffie kreeg, bestelde ik er toch maar een. Een zelf gebakken Madeleine met amandelspijs erin. Haha blij dat ik koffie had!

Prachtige avond, geweldig gezelschap en topeten. Gaat niet lang meer duren voordat ik hier weer naar terugga, in ieder geval niet meer zolang als de vorige keer. Echte aanwinst voor Leiden: La Diva.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *