Dorade met nootjes en broccoli

Zaterdag is altijd een marktdag. Met mooi weer is het heerlijk relaxt om je lekkere weekend boodschappen te doen zoals boerenkaas, nootjes, olijven en vis. Vandaag stond er dorade op het menu: gezond en lekker! Voor vier personen. Voorbereiding kost 20 minuten.

Nodig:

  1. Vier doradefilets met huid
  2. Verse pasta (bijvoorbeeld ravioli met eenkhoorntjesbrood van AH)
  3. 200 gram gemengde noten en zaden
  4. Notenolie
  5. Vier teentjes knoflook
  6. Vier takjes tijm
  7. Een citroen
  8. Olijfolie
  9. Broccoli

Rooster de noten en zaden in een koekenpan. Als ze verkleuren, doe er een scheut notenolie bij, gesnipperde knoflook en de blaadjes van de tijmtakjes. Verwarm dit een paar minuten op laag vuur. Zet dan apart. Kook de broccoli en de pasta. Bak vervolgens de doradefilets in olijfolie aan beide kanten. Serveer de pasta, broccoli en dorade samen. Rasp een beetje schil van de citroen en besprenkel het over de dorade met een beetje citroensap. Doe er de noten en zaden in olie over de vis. Eet smakelijk!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *