Risotto met erwtjes en zalm

Lekker, eenvoudig en weer eens wat anders. Vanavond risotto met tuinerwten, ui en zalm gegeten. Het duurt even, ruim 30 minuten, maar het is wel makkelijk te maken. Heb het recept gehaald uit de Allerhande van maart-april 2019, pagina 85. Maar in plaats van spekjes heb ik gerookte zalm toegevoegd. Voor vier personen.

Nodig:

  1. Groentebouillon 1,5 liter
  2. Twee uien
  3. Twee teentjes knoflook
  4. Olijfolie
  5. Pak gerookte zalm (AH)
  6. 400 gram risottorijst
  7. 450 gram tuinerwtjes (diepvries AH)
  8. Stuk parmezaanse kaas
  9. Halve citroen

Laat de waterkoker voor jou het werk doen en maak 1,5 liter groentebouillon. Snipper twee uien en de knoflook en fruit die in olijfolie in een grote goede pan met dikke bodem. Als de ui glazig wordt, roer je de ongekookte rijst erdoor totdat die ook (na 2 minuten) glazig wordt. Dan moet je geduld hebben want telkens een scheut van de bouillon erbij doen en… blijven roeren. Als het vocht is verdwenen doe je weer een scheut erbij totdat alle bouillon op is. Nog steeds blijven roeren. Hier ben je wel een klein half uur mee bezig. Dan de tuinerwtjes en de in stukjes gesneden gerookte zalm erbij. Tot slot het sap van een halve citroen erdoor en naar smaak peper. Parmezaanse kaas erover en – eventueel een klontje boter erdoor – eet smakelijk!

Je kunt ook een glas witte wijn erdoor doen en die hoeveelheid in mindering brengen op de bouillon. Weet niet of je kinderen dan nog steeds zullen smullen, jij wel trouwens.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *