Aqua de Valencia

Een tijdje terug was ik met een vriend in Valencia (Spanje). Prachtige stad met dito markthal. Voor mij altijd een zaak om naar uit te kijken: zo’n Spaanse markthal met allerlei soorten, vlees, vis, groenten, fruit, kruiden… Een feest voor het oog, maar ook de neus en mond! We zaten midden in het centrum in een zeer basic hotel tegenover die markthal, maar ja, wat is er meer nodig dan een bed en douche? Juist, lekker eten en drinken!

Het was mijn eerste keer in Valencia dus wilde meteen weten wat ze toch in hemelsnaam overal op tafel hadden staan? Op werkelijk elk terras stonden wel een aantal karaffen met een gele drank erin en mensen die zich eraan laafden. Het bleek Aqua de Valencia. Stel je voor: ‘s middags uur of 15, de slaap nog uit je ogen wrijvend na de siësta, op een terrasje met de zon door het bladerdak boven je en vogels die fluiten, 28 graden… en dan de ober vragen om nog zo’n karaf met het goddelijke water van de stad. Topdrank voor als het lekker weer is en zo zelf te maken:

Nodig:

  1. Een fles cava
  2. Een groot glas sinaasappelsap
  3. Een scheut wodka
  4. Een scheut gin
  5. Een beetje suiker naar smaak

Eerst de suiker in een kan dan de sinaasappelsap erbij en de cava (anders schuimt het te veel). Tot slot de gin en wodka erdoor roeren. ¡Buen provecho!

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *