Simpele kip met gember en ketjap

Net een eenvoudig en lekker Indonesisch recept gemaakt: kip met gember en ketjap. Ik heb het gegeten met rijst en sajoer lodeh. Maar je kunt het ook simpel met sperziebonen of bloemkool eten. Het voorbereiden en koken kost je bij elkaar een klein half uurtje. Het is goed voor vier personen.

Nodig:

  1. Twee kipfilets
  2. Zout
  3. Slaolie
  4. Twee uien
  5. Vier teentjes knoflook
  6. Een theelepel gemberpoeder
  7. Flinke scheut zoete ketjap
  8. Scheut azijn
  9. Drie dunne preitjes
  10. Grote eetlepel bakgember

Snij de kipfilet in blokjes, wrijf in met zout en bak in olie bruin. Haal de kip uit de pan en bak in diezelfde olie de gesnipperde uien, gehakte knoflook en gemberpoeder. Blus met de ketjap, azijn en een scheut water. Doe de kip er weer in en voeg de prei in ringen toe en de bakgember. Laat even pruttelen. Kook ondertussen de rijst en bootjes.

Ik vind het lekker met een beetje gefruite uitjes en seroendeng (kokos en pindaschaafsel) erover. Succes gegarandeerd ook bij mijn kinderen!

Volgende keer weer een recept, of een blog over een drank of restaurant. In ieder geval altijd over lekker eten en drinken!

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *