Over eten en drinken

Hoi. Vandaag begin ik mijn leven als blogger. En wel op de leeftijd van 44 jaar schoon aan de haak. Ik ben volslagen nieuw in dit fenomeen dus is het voor mij net zo’n test (of ik het leuk vind) als dat het voor jullie een verrassing is wat ik ga delen. Laatst, toen ik met iemand van gedachten wisselde over wat ik zou willen doen om m’n tijd een andere invulling te geven, kreeg ik de tip om te gaan bloggen. Maar ja, waarover? Het lijkt mij het meest voor de hand te liggen om dit te gaan doen over wat ik het leukst vind om over te schrijven: lekker eten en drinken. Ik wil niet zeggen dat eten en drinken mijn leven beheersen, maar zij vormen wel een belangrijk onderdeel van mijn leven. Als iemand vraagt naar hoe mijn vakantie was bijvoorbeeld, begin ik altijd te vertellen over wat ik wanneer heb gegeten en gedronken in plaats van uit te weiden over waar ik ben geweest of welke plaatsen ik heb bezocht.

Nog even voorstellen: ik ben dus nog lang niet op de helft van mijn leven, getrouwd met een prachtige, lieve vrouw afkomstig uit het zuiden des lands. Ze is een fractie jonger dan ik, maar nog zoveel aantrekkelijker. Zij had al een zoon en samen hebben we nog een dochter en zoon gekregen. Handenvol dus, als je bedenkt dat we ook allebei fulltime werken. Maar supergezellig! We wonen in een oud huis uit omstreeks 1900 (ja, altijd wat te doen, da’s de charme hè) met heel veel plezier, in de Randstad ergens tussen Amsterdam en Rotterdam. Maar een leven in Andalusië (Spanje) begint ook aan ons te trekken. Niet dat dat nu al aan de orde is, maar we zijn ons er wel op aan het voorbereiden. Soms met veel enthousiasme, dan weer belandt het op een lager pitje.

Zoals nu. Ik zit met een gebroken voet op de bank en kan en mag vrijwel niks. Heb dus onmetelijk veel tijd om na te denken, wat ik weer ga doen als ik m’n voet weer mag belasten. Maar ook waar ik met mijn liefje (ja, kindjes gaan logeren bij opa en oma!) een weekend aan ga spenderen als het Pasen is. Zijn we nog niet uit, gezien dat blok aan mijn been. Of dat ik met een vriend in mei een weekend naar Bilbao ga om vooral veel Rioja te drinken en goddelijke pintxos te eten. Dat ik nog lang niet kan hardlopen, wat ik graag doe. Dat ons bootje ligt te verroesten voor de deur, terwijl het weer om het water op te gaan lonkt. En wat we vanavond gaan eten: heerlijk Indonesisch!

Ik zal het recept hiervan later nog posten. Tot snel!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *